Rood goud

Rood goud

Wat is rood goud nu eigenlijk? Dit is een legering van geel goud en voornamelijk rood koper. Des te meer koper we aan de legering toevoegen, des te ……… de kleur wordt? Het juiste antwoord is roder ! Voegen we hier nog zilver aan toe, dan wordt de kleur minder rood. Een hoger karaat gehalte. Bijvoorbeeld 18 karaat heeft een intensere rode kleur dan 14 karaat goud. Dit komt door het hoger aandeel goud in de legering. Door de kleur geel in combinatie met het rood ontstaat een meer rode legering. Bij een lagere legering zit meer zilver verwerkt. Hierdoor wordt de rode kleur minder intens. Klik HIER voor de rood goud verlovingsring collectie.

 

rood goud

Rood goud of Rosé goud?

Deze vergissing wordt vaak gemaakt. Veel klanten in de winkel tonen interesse in de kleur rosé. Maar ze bedoelen hier rood goud mee. De kleur rosé ligt dichter bij de kleur geel dan bij de kleur rood. Dit komt door het gebruik van meer zilver in de legering. Hierdoor heb je minder contrast wanneer je rosé goud combineert met de kleuren wit en geel. Vandaar dat in de combinatie de voorkeur bij de meeste klanten naar rood gaat. Zeker in de combinatie met witgoud, zorgt de rode kleur voor een moderne uitstraling. Daarnaast zorgt het warme rood dat het kille van het wit afgaat.

Dus in de combinatie is de keuze voor het rood top ! Daarin tegen wordt voor een egale ring weer eerder voor rosé goud gekozen. Dit komt vanwege de zachtere kleur die dichter bij geel goud ligt. Hierdoor is deze eenvoudiger te combineren met andere bestaande of toekomstige sieraden.

 

Wanneer ontstond het ?

Het verhaal doet de ronde, dat het eerste rood goud in Rusland werd gebruikt. In de tijd van de Russische tsaren. Het was de hof goudsmid die voor het eerst goud en koper combineerde. Deze goudsmid is vooral bekend van de wereld beroemde Fabergé eieren. Deze destijds kostbare paas geschenken aan het Russische hof zijn nu enkele miljoenen waard. En een aantal hiervan zijn in het rood goud vervaardigd.

Maar we kunnen ook minder ver terug in de tijd gaan. Velen van ons hebben een eigen persoonlijk referentie kader. Denk maar eens terug aan de trouwringen van je ouders en of groot ouders. Deze waren vaak in rood goud uitgevoerd.

Maar naar welke kleur je wens ook uit gaat. Wij kunnen in de winkel alle verschillen in de kleuren en karaat gehalte aan je laten zien. Je bent van harte welkom !

Rings & Suits