Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen over de oriëntatie en het online bestellen van je verlovingsring. Mocht je vraag er niet bij staan. Neem dan contact met ons op via het mailadres inf0@verlovingsringkopen.nl of telefonisch op 076-737 02 20 tijdens kantoor uren.

We behandelen de veel gestelde vragen in de volgende categorieën:

  • Veel gestelde vragen over de verzending
  • Veel gestelde vragen over de betaling
  • Veel gestelde vragen over herstellen en retourneren
  • Veel gestelde vragen algemeen

Veel gestelde vragen over de verzending:

1. Hoe gaat de verzending is zijn werk?

Uw bestelling wordt anoniem verpakt. Aan de buitenzijde staat niets vermeld van verlovingsringkopen.nl. Uw aankoop behoud hierdoor het gewenste verrassingseffect. Zodra wij het pakket verzenden, ontvangt u een mail met de track en trace code. Hiermee kunt u de status van de verzending in de gaten houden.

2. Hoe lang is het pakket onderweg?

Het pakket is normaal 24 uur tot maximaal 48 uur onderweg. De exacte levertijd van de verzending hebben we zelf niet in de hand.  Is een zending vertraagd, dan kan verlovingsringkopen.nl hier niet verantwoordelijk voor worden gehouden. Gelukkig komt dit maar zelden voor.

3. Is de zending verzekerd?

Iedere verzending vanuit verlovingsringkopen.nl is verzekerd. U loopt hierin geen risico tegen verlies of diefstal van uw pakket.

4. Kan ik mijn zending volgen?

Voor uw zending sturen wij via mail een track en trace code. Daarmee kunt u de actuele status van de zending volgen tot aan aflevering.

5. Dien ik voor ontvangst te tekenen?

Voor waardetransporten dient u altijd te tekenen. Geef een adres op, waar iemand voor de zending kan tekenen. Is er op dat moment niemand aanwezig. Dan laat de koerier een notitie achter bij welk afhaalpunt u de zending kunt afhalen. Wie gebruik maakt van het thuis adres loopt het risico dat uw partner deze  notitie vindt. Dit risico kan u vermijden door het kiezen van een afleveringsadres bij een relatie of een post afhaal servicepunt.

6. Hoeveel zijn de verzendkosten?

U betaald bij ons geen verzendkosten. Niet voor ontvangst en niet voor het retourneren. Via het retour portaal kunt u per ontvangen pakket ook het pakket weer gratis retourneren. Uw unieke verzendcode werkt hiervoor éénmalig.

Veel gestelde vragen over de betaling:

1. Welke betaal mogelijkheden zijn er?

Wij bieden directe, flexibele en achteraf betalingsmogelijkheden. U kunt bij ons direct betalen met Ideal, diverse creditcards of een bankoverschrijving. Via iDeal kunt u tevens uw aankoop splitsen in drie delen. Dit is rentevrij en u heeft 60 dagen de tijd voor de betaling. De betalingsmogelijkheden via de website zijn veilig  door middel van een versleutelde transactie en de benodigde SSl certificaten.

2. Dien ik vooruit te betalen?

Via een online bestelling betaald u het volledige bedrag direct, achteraf of spreid u deze in drie gelijke delen. Wij bieden de garantie om de ring te retourneren en  het volledige bedrag te restitueren. Kiest u ervoor om de ring in de winkel af te halen. Dan bieden wij de mogelijkheid om 50 % giraal aan te betalen. Het overige deel dient u bij afhalen in de winkel te voldoen. Naast bovenstaande betalingsmogelijkheden kunt u het restant ook contant voldoen.

Veel gestelde vragen over herstellen en retourneren:

1. De ring is te groot of te klein, wat nu? 

Bij de bestelling ontvangt u een retourformulier en een ringen bos om de juiste ringmaat op te kunnen nemen. Lees de meegestuurde meet instructie en vul de ringmaat op het formulier in. Stuur de ring inclusief het retourformulier gratis retour. Na ontvangst leveren wij zo spoedig mogelijk de ring in de gewenste maat.

2. Kan ik een ring met een gravure retourneren?

Nee, dat gaat helaas niet. Wij verkopen enkel nieuwe ringen in perfecte staat. Wij bieden de service om de ring achteraf onder service te graveren en blijven we deze situatie voor.

3. Hoe gaat het retourneren in zijn werk?

Via het retour portaal op de website kunt u een retourlabel uitprinten voor gratis verzending. Het retourneren kan u voor verandering van de ringmaat, het omruilen voor een ander model of uitvoering, het overgaan tot restitutie en om de ring te graveren. De reden van retour kunt u aanvinken op het retoursformulier.

4. Kan ik een gedragen ring laten restitueren?

Nee, dat gaat niet. Wij verkopen enkel nieuwe ringen in perfecte staat. Een gedragen ring kunnen wij wel voor u servicen om deze er weer prachtig uit te laten zien. Deze service bieden wij aan voor de trouwdag. De ring dient dan uiterlijk drie weken voor het huwelijk bij ons aanwezig te zijn. Dit is gratis, inclusief de verzending hiervan.

Veel gestelde vragen algemeen:

1. Waar moet ik op letten bij een verlovingsring?

Een verlovingsring draagt u de rest van het leven. Een tijdloos design helpt hierin mee en bied u daarmee de mogelijkheid om de toekomstige trouwring hier tegenaan te dragen. De verlovingsring modellen voldoen aan deze eigenschappen. In combinatie met de jarenlange bijgehouden verkoopstatistieken  is de kans groot dat je direct de perfecte verlovingsring geeft.

2. Hoe lang op voorhand verlovingsring kopen?

Koop ruim van te voren uw verlovingsring door de levertijd maal twee te nemen. Na ontvangst van de bestelde ring gaat de 30 dagen retourrecht pas in. Deze is verlengbaar wanneer je dit van te voren aangeeft. Dit geeft voldoende tijd om het aanzoek te plannen en voor te bereiden.

3. Wat is het verschil tussen een zirkonia, diamant en briljant?

Een zirkonia is een kunstmatig gemaakte steen. Deze beschikt niet over dezelfde eigenschappen en kleur van diamant en behoort tot de imitatie stenen. Diamant is één van de vier edelstenen en de meest gekozen steen voor een verlovingsring. Leverbaar in een natuurlijke en een lab grown diamant. Briljant is een slijpvorm en het meest gekozen binnen de verlovingsringen. Wanneer we het over briljant hebben, dan betekent dit een briljant geslepen diamant.

4. Wat is een normaal bedrag voor een verlovingsring?

In Nederland staat er geen vast bedrag voor een verlovingsring. Verhalen die de ronde doen dat de ring minimaal drie maandsalarissen kost, komen vanuit de Verenigde Staten. Ons advies is om te kijken naar het materiaal en het verlengde van de verlovingsring, namelijk de trouwring. De meest verkochte trouwringen zijn vervaardigd uit goud en platina. In dit geval dient u te rekenen voor een verlovingsring met een gemiddelde prijs tussen € 1.000, – en € 2.000, –

5. Is er een verschil tussen een verlovingsring en trouwring?

Een aanzoeksring is meestal eenzijdig en wordt gebruikt voor het aanzoek. Na het ja woord wordt dit de officiële verlovingsring. Gebruikelijk volgt daarna de stap om samen trouwringen aan te schaffen. De trouwringen draagt u na de officiële trouwceremonie. Een andere optie is om beiden tijdens de verlovingsperiode een ring te dragen. Dit zijn vaak trouwring modellen die tijdens de verlovingsperiode gedragen worden. Net voor het huwelijk laat u deze ringen servicen en voorzien van de trouwdatum en draagt u deze ringen verder als trouwringen.

6. Hoe werkt een verlovingsring?

Een verlovingsring overhandigt u tijdens een aanzoek. Na het ja woord schuift u deze bij de partner aan haar vinger. Hiermee wordt officieel de verlovingsperiode ingezet. Door het dragen van de ring laat uw partner zien zien dat er toekomstig een huwelijk volgt.

7. Wat is het verschil tussen een verlovingsring en een normale ring?

Een verlovingsring model is gemaakt om een leven lang te kunnen dragen. Het design is vaak tijdloos om met de toekomstige trouwring te combineren. Normale ringen zijn vaak dunner uitgevoerd, omdat ze onder de luxe producten vallen. Hier wordt uitgegaan dat u een luxe ring niet iedere dag draagt.

8. Kan elke ring een verlovingsring zijn?

Iedere ring kan in principe een verlovingsring zijn door de koppeling van de emotie. Maar niet iedere ring is gemaakt om een leven lang te dragen. Vaak zijn dit gemodelleerde ringen, waarbij de ringband van boven dikker en aan de onderzijde dunner is uitgevoerd. Een ander voorbeeld zijn de de slagmodel ringen. Dit zijn ringen die niet recht zijn uitgevoerd en de trouwring hier tegenaan niet mooi aansluit.

9. Hoe lang draag je een verlovingsring?

Normaal gezien draagt u de verlovingsring heel het leven. Volgens de officiële richtlijnen enkel niet aan dezelfde hand. De verlovingsring draagt u gedurende  de verlovingsperiode aan de andere hand waar de toekomstige trouwring wordt gedragen. Op de trouwdag na het aanschuiven van de trouwringen gaat de verlovingsring naar de andere hand naast de trouwring.

10. Welke ring ten huwelijk vragen?

Met veel ringmodellen kunt u iemand ten huwelijk vragen. De solitaire ringmodellen blijken uit statistieken de perfecte verlovingsring te zijn. Het design laat  zich perfect met de toekomstige trouwring en bestaande sieraden combineren.

11. Welke knie bij aanzoek?

Traditioneel doet men het aanzoek op de linker knie. Praktisch gezien kijken we naar de verpakking. Uw verlovingsring wordt in een luxe houten ringen box met klapdeksel verpakt om tijdens de knieval te openen. Opent u de deksel met de rechterhand, ga dan op de linkerknie. En op de rechterknie wanneer u de box opent met de linkerhand.

12. Aan welke vinger draag je de verlovingsring?

De verlovingsring wordt aan de ringvinger gedragen. Een romantische benadering is om de verlovingsring aan de linkerhand te dragen. De linkerhand heeft namelijk een ader die direct verbonden is met het hart, naast dat het een kortere weg is naar het hart t.o.v. de rechterhand.

Heeft u nog een vraag  die niet bij de bovengenoemde veel gestelde vragen staat? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst tijdens de oriëntatie, bestelling of vragen na het aanzoek.