verlovingsring aan welke hand

KLIK HIER om naar de collectie verlovingsringen te gaan.


 

Verlovingsring aan welke hand is een veel voorkomende vraag. Het antwoord is simpel. Dit mag je namelijk zelf weten. Wel kan je hiervoor een aantal richtlijnen hanteren. Lees hiervoor onder de afbeelding verder.

verlovingsring aan welke hand

Verlovingsring aan welke hand – Geloof

Je kan kiezen vanuit het geloof. De katholieken in Nederland dragen hun verlovingsring aan de rechterhand. Daarin tegen dragen de protestanten hun ring weer aan de linkerhand. Dit is per land verschillend, ondanks het geloof. Ben je dus woonachtig in het buitenland. Check dan even de gebruiken van het desbetreffend land. Of je hanteert het land van herkomst. Dan kan je als Nederlander de bovenstaande regels aanhouden.

Moslims hebben vanuit het geloof geen regels om de verlovingsring aan welke hand te dragen. Maar traditioneel kiest men vaak voor de linkerhand.

 

Verlovingsring aan welke hand – Praktisch

Wanneer je voor praktisch kiest dan is de uitleg ook praktisch. Je kijkt naar de hand die je het meest gebruikt. Ben je namelijk linkshandig, dan draag je de verlovingsring aan de rechterhand. En ben je rechtshandig dan draag je de verlovingsring aan de linkerhand. Hierdoor beschadig je de ring minder snel. En minder kans op diamant breuk. Uiteraard is de ring gemaakt om een leven lang mee te gaan. Maar het zorgt gaande weg voor minder onderhoud. En de ring ziet er minder bekrast mooier uit.

 

Verlovingsring aan welke hand – De Romantiek

Wanneer je van symboliek houdt. Dan is dit wel de mooiste keuze. Wanneer je kiest om de verlovingsring aan de linker hand te dragen. Dan kies je voor de kant die het dichtste bij je hart ligt.

 

In combinatie met de trouwring

Uit bovenstaande richtlijnen is het vrij eenvoudig kiezen. Toch dien je rekening te houden met de trouwring. Want vanuit het geloof is net als bij de verlovingsring bepaald, waar je de trouwring draagt. En dit is precies aan de andere hand waar je de verlovingsring draagt. Maar welke keuze maak je dan? Bijvoorbeeld wanneer je aanstaande bepaald om beiden ringen samen te dragen? Of een andere voorkeur heeft? Aangezien de meeste dit niet van te voren weten en je het ook niet aan haar kan vragen voor het aanzoek. Want je wilt dat het een verrassing blijft ! Dan zeggen wij, laat dit maar aan ons over.

 

Ons Advies

Ons advies is om de meest voorkomende maat voor de ring te kiezen. Dit is in Nederland maat 17 en maat 17,5. Dus beiden zijn goed, aangezien je niet de exacte maat weet. Want er zit vaak maatverschil in de linker- en de rechterhand.

Bij je bestelling zit een retour formulier en een ringen bos. Op het retour formulier kan je achteraf de gewenste maat  van de ring aangeven. Deze kan je met behulp van de ringen bos zelf opmeten. Een uitgebreide meet instructie hebben we hiervoor bijgevoegd. Daarnaast kan je een gewenste gravure voor de ring opgeven. (Mits de ring keuze te graveren is).

Vervolgens kan je een verzendlabel vanaf deze website printen. Hierdoor kan je de ring gratis en verzekerd naar ons retour sturen. Wij zorgen vervolgens voor de juiste maat of eventuele omruiling van model. Plaatsen de eventuele gravering. En versturen deze ring weer gratis toe.

Hierdoor nemen we alle maatrisico’s van je over. En we spreken uit ervaring dat dit de veiligste weg is om te bewandelen. En mocht de keuze niet de juiste zijn of het aanzoek te vroeg voor je aanstaande komen?

Dan heb je altijd recht op 100 % niet goed, geld terug garantie ! 

Je online aankoop geeft recht op dezelfde kwaliteit, prijzen en service. En deze zijn top !

Kom je liever naar de winkel om je verlovingsring uit te zoeken? Dat kan uiteraard ook. Maak dan wel even op voorhand een afspraak met ons. Zo is er voldoende tijd en krijg je 100 % persoonlijke aandacht. Liever gelijk een afspraak maken? Klik dan HIER.

Je bent van harte welkom !

Rings & Suits – Verlovingsring aan welke hand

Onze TOP COLLECTIE (best verkopende verlovingsringen)